El Centre Artesà Tradicionàrius ha acollit la gala de la 6a edició dels Premis TeatreBarcelona, que atorga la publicació homònima. ‘L’alegria que passa’, l’adaptació de l’obra de Santiago Rusiñol en clau de musical, ha estat la gran triomfadora de la nit, amb tres premis: millor musical, millor interpretació per a Àngels Gonyalons i millor adaptació.

Aquest darrera premi, però, ha estat compartit amb ‘La trena’, que també ha merescut el premi a la millor direcció per a Clara Segura. El premi al millor espectacle de teatre ha estat per a ‘Una noche sin luna’, de Juan Diego Botto, que, com a protagonista, s’ha endut també el premi a la millor interpretació. També ha estat reconegut amb dos premis l’espectacle ‘Austràlia’, d’Israel Solà: com a millor espectacle de proximitat i millor interpretació de repartiment per a Ester Cort.

Publicació de referència de les arts escèniques

Amb dos milions i mig acumulats de visitants al llarg d’una dècada, TeatreBarcelona, publicació de referència de les arts escèniques, ha donat visibilitat a més de 9.000 espectacles. Un grup de prescriptors vinculats al mitjà escull els nominats, però són els vots del públic els que decideixen els guardons.

Entre la resta de muntatges amb premi hi ha la producció operística ‘La gata perduda’; l’espectacle de pallassos ‘El diablo cojuelo’, de Rhum i Cia; ‘L’Il·lusionista’ de Peyu; ‘Experienss’ de Màgic Andreu; ‘Parlem-ne’ ,de la cia. Vero Cendoya, i ‘L’illa deserta’, de Marc Artigau.