Dagoll Dagom ha estrenat amb èxit ‘L’alegria que passa’, el darrer espectacle de creació de la companyia al Teatre Poliorama. Una adaptació molt lliure d’un clàssic de Santiago Rusiñol ideada per Anna Rosa Cisquella, únic membre fundador de Dagoll Dagom en actiu actualment, ara que Joan Lluís Bozzo i Miquel Periel estan mig retirats. El text de Rusiñol planteja el xoc que es produeix amb l’arribada d’una companyia de varietats en un poble gris, anodí, ancorat en el temps.

Cisquella ha impulsat el projecte confiant en una nova generació de creadors: Marc Rosich (coadaptador amb ella i director escènic), Andreu Gallén (director musical) i Ariadna Peya (directora coreogràfica). El quadre líric de Santiago Rusiñol s’ha convertit en un espectacle nou. “Si ho mires bé, del ‘Mar i cel’ de Guimerà al de Dagoll hi havia, bàsicament, els noms dels personatges. Aquí hem agafat l’essència de Rusiñol per fer un musical atractiu per al públic d’avui”, comenta Rosich.

El moviment, protagonista

El moviment té protagonisme especial a ‘L’alegria que passa’. El primer número, el de presentació del poble gris (que entrarà ben aviat en col·lisió amb la troupe de comediants que hi arriba, l’Arca del Talent), és tota una declaració d’intencions. Amb base musical rapera, exhibeix una coreografia trepidant i intensa, que ha arrencat una forta ovació. Durant el muntatge, els nou intèrprets canten, ballen —i que bé que ho fan— i, fins i tot, toquen alguns instruments.

Àngels Gonyalons en el paper de cap de l’Arca del Talent

Àngels Gonyalons és alhora l’alcalde del poble gris i el líder de la companyia de musicals. “Els intèrprets són tant bon punt d’un i altre món. Només en tenim nou i havíem de jugar amb aquesta dualitat”, explica Rosich. Un espectacle exigent, trencador respecte a allò que havíem vist fins ara de Dagoll.

Mariona CastilloJordi CollJúlia GenísEloi GómezPol GuimeràBasem NahnouhPau Oliver i David Pérez-Bayona són els altres actuants del muntatge, que farà estada al Poliorama fins a finals de maig, “si tot va bé”, puntualitza Anna Rosa Cisquella.