El Gran Teatre del Liceu ha estrenat aquest dimarts al vespre una òpera de nova creació conjuntament amb el veïnat del barri del Raval. L’obra, ‘La gata perduda‘, ha estat escrita per la dramaturga Victoria Szpunberg a partir d’entrevistes realitzades amb els veïns.

Segons informa el Liceu, “la implicació del barri s’insereix en tot el procés de creació artística, des de la dramatúrgia, la interpretació musical i coral i la construcció tècnica, amb un diàleg permanent amb professionals de les diferents àrees”. Salvador Alemany, president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, ha destacat que la iniciativa té l’objectiu de “projectar el talent del Raval i dels seus veïns, que tindran l’acompanyament de professionals i una infraestructura com la del Liceu”.

Per apropar aquest dos mons tan dispars ha calgut tot un procés d’entrevistes amb entitats i veïns. En aquest procés totes dues bandes s’han transformat. En parlem en una taula del ‘bàsics’ amb Susanna Piquer, directora tècnica de l’escola superior del Taller de Músics, i Òscar Esteban, director de la Fundació Tot Raval.

“Vol donar una pinzellada del Raval que es desconeix, sovint ens quedem en el tòpic”, ha explicat Esteban que ha apuntat que “durant molt temps el Liceu ha viscut d’esquena al barri i d’aquesta forma és una manera d’entrar-hi i trencar estereotips”.

Per altra banda, Piquer ha explicat que “els músics s’han vinculat molt al projecte, estan molt contents i s’ho han fet seu” i espera que aquest vincle amb la institució “segueixi més enllà de l’obra”.