Animal Religion va debutar al TNC el primer any que Xavier Albertí dirigia el teatre i presenta ara espectacle quan engega el darrer exercici del director. ‘Ahir’ és un solo de Quim Girón, fundador de la companyia, creat conjuntament amb Joana Serra i Joan Cot, responsables de les llums i el so respectivament. Carlota Grau s’ha encarregat de la direcció. Per primer cop Animal Reliogion incorpora el text en un muntatge. Es tracta d’un monòleg de Girón al principi del muntatge, durant el qual reflexiona sobre la noció del pas del temps des d’una perspectiva relativista.

Atmosferes oníriques

“De tota manera Animal Religion treballa des de l’abstracció. Per molt que introduim un concepte el que ens interessa més és el vessant plàstic i estètic del muntatge. El públic pot, si vol, relligar els conceptes dels que parla en Quim amb les escenes que venen després”, explica Joan Cot. Les llums i el so juguen un paper important en l’espectacle, creant atmosferes força oníriques (no endebades, un dels temes del monòleg són els somnis).

Fidel a la pràctica de substituir els aparells tradicionals per d’altres d’ insospitats, la companyia segueix impulsant la disciplina clàsscia del circ cap a nous territoris. Destaca un número aeri on no hi ha exacdtament un trapezi, per exemple. Es tracta d’un espectacle breu, proper a l’ acció performàtica, que enceta la temporada de la Sala Tallers del TNC, on roman en cartell entre el 15 i el 18 d’octubre.