Segons Sergi Alós, responsable del web Caganer.com, la meitat de les vendes es fan per Nadal,tant en botigues, a les fires com la de Santa Llúcia o per Internet. Destaquen, però, que els caganers s’estan desestacionalitzant i que, especialment a Barcelona aquestes figures tenen sortida com a records.

En una entrevista a Barcelona FM, Alós ha explicat que s’han decidit a fer la figuereta d’Ada Colau perquè en aquests moment està en el pic de la seva carrera professional. Els personatges que es converteixen en caganer ho encaixen amb humor. “S’ho prenen bé, positivament, si saben el significat. I si no, fem pedagogia per explicar què són els caganers en segons quins àmbits”, apunta Alós.

És el cas del futbolista del Barça Luis Suárez, una de les noves incorporacions d’enguany. Des de Caganer.com ja li han fet arribar una ressenya amb l’explicació de la tradició catalana perquè no tingui dubte que tenir una figuereta de caganer no és pas una ofensa sinó que més aviat és un reconeixement.

Per curiós que pugui semblar, Alós explica que la majoria de vendes per internet les fan als Estats Units. Per això l’empresa elabora figuretes amb personalitats que tenen més popularitat en aquell país, com jugadors de futbol americà o d’hoquei sobre gel.