EDUARD INIESTA president del Consell de la SGAE a Catalunya "En un moment difícil que estem passant encara actualment degut a tantes agressions que rep la cultura doncs el que vol l'Sgae i el servei territorial, volem recolzar l'atuoria catalana i aquells teatres que aposten per aquesta autoria, doncs els volem compensar amb aquesta campanya que avui engeguem".

El director de la SGAE a Catalunya i a les Illes Balears, Ramon Muntaner, ha explicat  en una entrevista a BarcelonaFM la campanya del Dia de l’Autor SGAE per anar a veure teatre d’autors catalans “la campanya consisteix que l’autor aquell dia paga a l’espectador el 90% de l’entrada i l’espectador només en paga el 10 %, que, com sabeu, és la xifra que acostuma a cobrar l’autor, és a dir, el 10 % del taquillatge. És una cosa simbòlica i també pedagògica”. Això vol dir que les entrades, de mitjana, costaran un euro i mig.

Hi participen nou teatres, entre els quals hi ha la Sala Beckett, el Goya, el Romea o el Sant Andreu Teatre, on es podran veure obres d’11 autors dramàtics. L’objectiu dels organitzadors és diversificar les opcions teatrals dels espectadors.