L’American Society of Barcelona (ASB) ha organitzat aquest divendres, 4 de juliol, una festa de commemoració del Dia de la Independència dels Estats Units. L’acte, ple de referències a la cultura nord-americana, ha acompanyat les hamburgueses i els “brownies” amb un concert a càrrec del Knock Out Blues Trio.

L’Antiga Fàbrica Damm s’ha omplert de nord-americans i d’amants de la cultura estatunidenca, que han decidit seguir la convocatòria de la ABS per celebrar la diada nacional del país. Com no podia ser d’una altra manera, a més del menjar i el blues, a la festa s’hi ha interpretat l’himne nacional dels Estats Units, a càrrec de la cantant Tori Sparks. El president de l’associació, Victor Horcasitas, ha explicat que tots els beneficis recollits amb el preu de l’entrada es donaran a la Casa Ronald McDonald de Barcelona, que lluita contra el càncer infantil.

L’American Society of Barcelona va ser fundada l’any 1974 per un grup d’empresaris nord-americans amb l’objectiu d’enfortir els lligams socials entre ells i amb la ciutat. Actualment l’associació treballa per promocionar el coneixement de la cultura dels Estats Units i servir de nexe entre les persones que tenen relació amb el país.