JOAN FONTCUBERTA, autor del fotomosaic 'El món neix a cada besada' "Volia defugir un mur de lamentacions, no volia que la gent vingués a plànyer-se davant d'un mur, sinó que fos un mur de joia, un mur on la gent veiés unes propostes optimistes, unes propostes d'un futur que valia la pena viure. I, evidentment, el petó simbolitza proximitat, efecte, passió i ganes de viure."

La instal·lació ‘El món neix en cada besada’ ja és una realitat. L’alcalde, Xavier Trias, ha inaugurat aquest dijous al matí el fotomosaic de Joan Fontcuberta, ubicat a la plaça d’Isidre Nonell, a Ciutat Vella. La instal·lació recrea la imatge d’un petó a partir de 4.000 fotografies impreses mitjançant la tècnica de la fotoceràmica.

El fotomural ‘El món neix a cada besada’ és una obra de l’artista barceloní Joan Fontcuberta, que ha elaborat en el marc del Tricentenari BCN. Tot i això, el fotomosaic quedarà exposat permanentment a la plaça d’Isidre Nonell, a Ciutat Vella.

El mural fa vuit metres de llarg i 3,80 d’alçària, i està compost per 4.000 fotografies de diversos ciutadans que s’han imprès amb la tècnica de la fotoceràmica. Totes juntes en el gran mur de la plaça formen la imatge d’un gran petó que, segons el mateix autor de l’obra, “simbolitza el lema del Tricentenari, Viure Lliure”.