Amb el lema “Per la llibertat d’expressió”, desenes de persones s’han concentrat arran de la polèmica dels titellaires que van actuar a Madrid la setmana passada i van ser empresonats per haver mostrat un cartell amb el lema “Gora AlkaETA”. Els dos membres de la companyia Títeres desde Abajo han sortit de la presó aquest dimecres i han quedat en llibertat amb càrrecs. Se’ls mantenen, però, mesures obligatòries com comparèixer diàriament al jutjat, a més de retirar-los el passaport i de prohibir-los abandonar el territori de l’estat espanyol. Per aquest motiu, i tot i que els detinguts ja estan en llibertat, s’ha mantingut la convocatòria que s’havia activat a través de les xarxes socials.

La concentració també s’ha convocat en altres ciutats espanyoles. En el cas de Barcelona, alguns dels manifestants han estat artistes que han acudit a la convocatòria amb els seus titelles de casa.

Col·lectius d’artistes com l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, la Unió Internacional del Titella o el Col·lectiu de Companyies de Teatre Independent de Catalunya també s’han pronunciat a favor dels dos artistes. Totes tres entitats han fet un comunicat en què han qualificat d'”inadmissible” la situació dels titellaires i han reclamat que se’ls respecti la llibertat d’expressió. Després de saber els fets, l’alcaldessa Ada Colau també va demanar que es deixés en llibertat els dos artistes, motiu pel qual va rebre les crítiques del Grup Municipal del Partit Popular.