Els familiars de Muñoz Ramonet han expressat, a través del seu advocat, la voluntat de cedir les obres a l’Ajuntament amb la condició que quedin exposades al públic al MNAC.

La intenció és que no quedin simplement emmagatzemades. La família també ha demanat que aquestes garanties quedin escrites en un document firmat pel museu en què hi hagi el compromís exprés del MNAC d’exhibir les obres de Goya i El Greco. Segons els familiars, fa temps que estan intentant tornar-les al consistori però volen aconseguir aquest “pacte en l’enviament”.

La família ha donat a conèixer aquesta condició després que aquesta setmana l’Ajuntament anunciés que demanaria al jutge, si fos necessari, l’ús de la força per recuperar el llegat de Muñoz Ramonet. El consistori va prendre aquesta decisió, ja que ningú va obrir la porta a la comissió judicial que va anar a recollir les obres en un domicili a Madrid. L’advocat de la família també ha criticat l’anunci fet pel tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, que consideren una “sobreactuació” de l’Ajuntament.

L’Ajuntament respon a la condició dels familiars

Precisament, el tinent d’alcalde Jaume  Collboni s’ha mostrat contundent davant la condició que ha sol·licitat la família. Collboni creu que no són els familiars els qui han de decidir on s’ha d’exposar el llegat de Muñoz Ramonet, ja que són unes obres que pertanyen a tots els barcelonins.