Aquests alumnes de l’Escola la Pau són alguns dels 180 infants i adolescents que ompliran el Petit Palau. El projecte Vozes treballa des de fa més de 10 anys per la integració de nens en risc d’exclusió social a través de la música. PABLO GONZÁLEZ, fundador del projecte Vozes “Cuando el niño pasa no solamente como espectador de la música sino como intérprete, pues, por supuesto que va cambiando. Va cambiando su vida y va cambiando la perspectiva sobre la sociedad.” Fa setmanes que practiquen les cançons que interpretaran conjuntament amb el grup Gertrudis i l’orquestra infantil del projecte Vozes. MARI CARMEN LÓPEZ, alumna de Escola la Pau “Estarà ple, estaré ple i tenim molts nervis.” OMAR HAMED, alumne de l’Escola la Pau “Hem assajat bé, ens ha sortit tot molt bé, hem fet molts assajos.” L’Escola la Pau és un dels 14 centres que participen en la iniciativa. Aquests dies preparen el concert en horari lectiu durant les classes de música per aconseguir implicar més els estudiants. XÈNIA CLAR, professora de música de l’Escola la Pau “Amb cant coral treballem llengua catalana, llengua castellana, anglès, dicció de lletres. Des del punt de vista emocional és un espai boníssim pels nens.” Amb les ganes que hi posen, tenen l’èxit assegurat.

El projecte Vozes va néixer ara fa 12 anys amb l’objectiu d’integrar nens en risc d’exclusió social a través de la música. L’Escola la Pau és una de les 14 que participa actualment en la iniciativa, que es duu a terme en diferents barris dels districtes de Sant Martí, Nou Barris i Sant Andreu.

En aquests moments preparen una actuació al Petit Palau del Palau de la Música Catalana. Hi actuaran  conjuntament amb 180 infants i adolescents d’altres centres, el grup de rumba Gertrudis i l’orquestra infantil del projecte Vozes. L’escola, ubicada al barri de la Verneda i la Pau, aposta per la música com a eina educativa que també permet treballar aptituds relacionades amb altres matèries com, per exemple, els idiomes. Per això el centre ha decidit participar en el projecte Vozes fins al punt que han cedit les hores lectives d’educació musical perquè els alumnes puguin preparar el concert.

Des de Vozes expliquen que de cara al següent trimestre aquests nens podran començar a practicar amb diversos instruments musicals. D’altra banda, encara no tenen un local propi i en reclamen un per poder-hi fer assajos i, en definitiva, dur a terme la seva activitat d’una manera més efectiva.