El festival Grec 2022 arriba amb una edició amb un marcat accent internacional i lliure de restriccions de la covid, després de dos anys amb una programació condicionada per la pandèmia. D’aquesta manera, el Grec “reprèn el fil de la seva llarga trajectòria” per “continuar sent una finestra oberta al món”. Un exemple és l’espectacle de dansa que s’encarregarà d’inaugurar el festival el proper 29 de juny i que anirà a càrrec de la Nederlands Dans Theater-NDT1, una de les companyies més prestigioses d’Europa. A més, s’incorpora El Molino com a espai d’obres.

Entre les apostes per la creació internacional, també destaquen El Conde de Torrefiel, el director iranià Amir Reza Koohestani, ‘Un enemic del poble’, d’Ibsen, dirigit per Thomas Ostermeier, o The Wooster Group, la companyia de teatre experimental més important dels Estats Units.

86 espectacles pel festival Grec 2022

En total, aquesta 46a edició del festival inclou 86 espectacles i més de 50 activitats. L’epicentre seguirà sent el Teatre Grec de Montjuïc, però la programació es continua escampant pels diferents districtes de Barcelona, tal com ja s’ha fet en edicions anteriors. Entre aquests espais hi ha una novetat destacada: la sala El Molino, propietat de l’Ajuntament des del juliol del 2021. L’emblemàtic teatre acollirà Molinex, un cicle de dues setmanes d’arts escèniques, música i performance que rescatarà la memòria del Paral·lel del music-hall i el cabaret.

El Molino

‘Connexions insòlites’, autors teatrals locals i relectura de clàssics

Després de viatjar per tot el món durant els últims cinc anys, amb edicions dedicades a la Mediterrània (2017), Àsia (2018), els Estats Units (2019), l’Amèrica Llatina (2020) i l’Àfrica (2021), aquest any el festival Grec “torna a casa”. De fet, els organitzadors volen que després de la pandèmia, aquesta sigui una edició que contribueixi a “recuperar la confiança del públic en els teatres” i “actuar com a impulsor de la pròxima temporada teatral”. Per això, la programació aposta per les obres de dramaturgs catalans com Jordi Prat i Coll, Marta Buchaca, Jordi Casanovas i Llàtzer Garcia, entre d’altres.

També es promouran connexions insòlites, com l’espectacle que oferirà el ballarí i coreògraf de flamenc Israel Galván i l’Escolania de Montserrat, o el que faran el portuguès Salvador Sobral i el pianista Marco Mezquida. Entre les produccions estatals destaquen les relectures de clàssics com ‘El burlador de Sevilla’, amb direcció de Xavier Albertí, un ‘Hamlet’ amb nois i noies amb síndrome de Down com a protagonistes, una revisió del ‘Tartufo’, de Molière, amb Pepe Viyuela, o ‘El paraiso perdido’ amb Pere Arquillué.

Els Pets actuen per primer cop al Grec

Pel que fa a les propostes musicals, destaquen el concert de Roger Mas, en la gira de presentació del seu darrer disc ‘Totes les flors’, la presentació de l’últim disc de Sisa, o l’actuació d’Els Pets, que mai no havien actuat al Grec.

Descomptes en les entrades del Grec 2022

El festival vol premiar la fidelització del públic oferint descomptes d’entre el 30 i el 50 % per la compra de tres o cinc espectacles diferents. Com a novetat, aquests descomptes s’oferiran per primera vegada en la tria de tots els espectacles de música del Teatre Grec. A més, es manté la tarifa plana de 15 € per a qualsevol espectacle per als menors de 30 anys.

El pressupost per al festival Grec d’aquest any és de 3,5 milions d’euros, lleugerament superior al de l’any anterior.