El web és una nova acció dins del Pla de Prevenció de Residus que està portant a terme l’Ajuntament de Barcelona des de l’any passat. Amb l’eslògan “Pensa, compra, cuina, menja. El menjar no es llença”, pretén reduir el menjar que es perd o es llença durant tota la cadena alimentària i donar a conèixer les problemàtiques i les bones pràctiques per canviar els hàbits dels ciutadans. D’aquesta manera, es posen a l’abast de tothom eines de consulta per poder resoldre dubtes i qüestions relacionades amb el malbaratament alimentari.

El nou portal digital vol ser una eina de participació i d’intercanvi de coneixements en què tant la ciutadania com les entitats puguin fer aportacions de receptes d’aprofitament i d’iniciatives relacionades amb el malbaratament. També hi ha un apartat pensat per als centres educatius, amb materials pedagògics per a l’alumnat i el professorat. Un conte electrònic per els alumnes de parvulari i tres vídeos sobre els canvis d’hàbits en relació amb l’alimentació per als estudiants de primària, secundària i batxillerat.

Evitar el malbaratament dels aliments suposa un estalvi econòmic per al consumidor i una reducció dels residus, però també és una qüestió per reflexionar-hi, tenint en compte que la producció d’aliments al món és 1’5 vegades més gran que la demanda i no tothom hi pot accedir de la mateixa manera.