Telefónica s’avança així a les seves competidores, que ja han afirmat en alguna ocasió que el model de subvenció dels terminals mòbils resulta “massa car” per a les operadores. L’operadora espanyola ha llançat ja una bateria d’iniciatives encaminades a canviar el model de comercialització dels dispositius.

Amb la primera de les iniciatives, que entrarà en vigor l’1 de març, els clients de Movistar podran accedir a una oferta de terminals a millor preu que el que s’oferirà als usuaris que vinguin d’altres companyies. Una oferta que es complementarà també amb millors condicions en els plans de fidelització i punts, que els clients obtenen a través de les factures i amb els quals poden accedir a mòbils amb descomptes.

Pel que fa a la possibilitat de finançar els mòbils, Telefónica ha arribat a un acord amb la financera Ficonsum, propietat de La Caixa, que serà l’empresa amb la qual els clients hauran de negociar les quantitats a finançar. L’operadora assumirà el cost dels interessos perquè el client no els hagi de pagar, i el fraccionament dels pagaments pot ser des de 10 euros al mes i fins a 18 mesos. Els clients no hauran de presentar la nòmina per accedir al finançament.

També a partir de l’1 de març, els clients de Movistar podran entregar els terminals que ja no utilitzen en qualsevol dels punts de venda de la companyia, i obtenir fins a 245 euros per adquirir-ne un de nou. A més, si el dispositiu que entrega el client és BlackBerry o Sony Ericsson, s’afegiran 30 euros a la quantitat de diners abonada per Telefónica.