(ACN/Redacció) Aquesta setmana se celebra el Mobile World Congress 2023 a Barcelona, amb les últimes novetats en telefonia mòbil i noves tecnologies. Però, com era el primer telèfon portàtil de la història? El terminal es va inventar el 1973 i no era precisament de butxaca. Tenia la mida d’un maó i pesava més d’un quilogram. Justament, el MWC ha fet un reconeixement al seu inventor, Martin Cooper.

La primera trucada, a la competència

Enginyer de Motorola, Cooper està considerat també la primera persona que va aconseguir fer una trucada amb un telèfon mòbil. Una trucada que va canviar el curs de la història i que, curiosament, va ser al seu competidor principal, l’empresa Bell Laboratories AT&T.

La fita li ha valgut diversos reconeixements pel seu paper en el desenvolupament d’aquest sector. El darrer, al congrés de telefonia més important del món, el Mobile World Congress, que li va fer entrega d’un premi en reconeixement a la trajectòria.

Cooper: “Sempre he viscut en el futur”

En rebre el guardó, l’estatunidenc va agrair l’homenatge satisfet: “Moltes gràcies per aquest premi, estic molt honrat”. Cooper també va admetre que per a ell és fàcil parlar del futur perquè “jo sempre he viscut en el futur”.

Martin Cooper, inventor primer telèfon mòbil rep premi al Mobile World Congress
Martin Cooper rep el premi a la seva trajectòria al MWC 2023

De cara al futur, l’inventor ha apostat per transformar i “revolucionar” el món a través de camps com l’educació, la tecnologia i la salut.