Barcelona li deu molt a John Hoffman. Així ho ha dit l'alcalde davant del màxim representant del Mobile World Congress. La cita anual ha ajudat la ciutat a ser un referent mundial en les noves tecnologies, ha dit Trias, que no ha escatimat elogis. També ha recordat que l'L9 del metro arribarà a la Fira el 2016, condició que Hoffmann va posar per mantenir el Mobile a Barcelona. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Arribarà al final el metro a la fira, i per tant tindrem aquests problemes solucionats. Una miqueta hem aconseguit que el senyor John Hoffmann s'enamori de Barcelona i defensi la nostra ciutat." La innovació serà el tema central de l'edició de 2015, que es farà la primera setmana de març. El congrés omplirà tot el recinte de la Gran Via i ocuparà més espai a Montjuïc. Un Mobile més gran i millor, ha augurat Hoffmann, que ha demanat a la ciutat que sigui un aparador real de tot el que es pot arribar a fer amb els telèfons mòbils. JOHN HOFFMAN, conseller delegat de la GSMA "Per a les 85.000 persones i més de 4.000 periodistes que vindran a Barcelona pel MWC, deixar-los experimentar és molt més important que parlar-ne." Aquest any el congrés va tenir un impacte de gairebé 400 milions d'euros a Barcelona i l'àrea metropolitana. Llocs de treball i beneficis per a l'economia, que Hoffmann ha resumit així: JOHN HOFFMANN, conseller delegat de la GSMA "Quan venim pel MWC portem una maleta extra." (ho fa tothom...) La seva família porta una maleta extra per a les compres, però assegura que també ho fan molts altres congressistes. JOHN HOFFMANN, conseller delegat de la GSMA "Van al MWC, fan negocis, però també visiten botigues, restaurants, taxis..." Hoffmann ha dit que a ell li preocupa tot quan se li ha preguntat si l'amoïnen les protestes que hi ha hagut a la ciutat contra la massificació turística.

Hoffman ha participat en un col·loqui promogut pel Cercle Tecnològic de Catalunya, ha explicat que el recinte firal de la Gran Via estarà ple i que -com el 2014- s’ocuparà més espai a la Fira de Montjuïc amb el congrés 4 Years From Now (4YFN). L’impacte econòmic del certamen de 2014 va ser de 390 milions d’euros i 12.361 llocs de treball a temps parcial, unes xifres que es podrien tornar a superar aquest 2015. Per entendre l’impacte que té el MWC a la ciutat, Hoffman ha posat un exemple que coneix bé: la majoria de congressistes -ell inclòs- s’enduen una maleta extra per a les seves compres a la ciutat.

Mostrar la tecnologia sobre el terreny

El màxim responsable del saló ha elogiat els esforços de Barcelona per convertir-se en una ciutat intel·ligent i ha mostrat el seu interès perquè els visitants puguin palpar com s’aplica la tecnologia al dia a dia de la ciutat. “Per a les 85.000 persones i més de 4.000 periodistes que vindran a Barcelona pel MWC, deixar-los experimentar és molt més important que parlar-ne”, ha dit.  Ha posat d’exemple els beneficis d’aplicar la tecnologia mòbil a la salut o a la mobilitat i mostrar aquestes solucions al congrés però també a la vida real de la ciutat.

Ha celebrat que hi hagi data per connectar el metro amb l’aeroport a través de l’L9 el 2016 i ha dit que la GSMA està molt satisfeta amb la seu del congrés, tot i que de vegades “seria desitjable que algunes coses fossin més ràpides”. Xavier Trias ha elogiat Hoffman, de qui ha dit que s’ha enamorat de Barcelona i “ha acabat defensat la nostra ciutat”.