Són la joguina del futur, però per funcionar aquests robots necessiten alguna cosa més que algú els premi un botó. Es mouen amb el llenguatge de programació Atti, tan senzill que per als més petits és més aviat un joc. Precisament, aprendre jugant, és un dels objectius de l'escola del Mobile World Centre, que a banda dels més petits també ofereix formació relacionada amb les noves tecnologies a diferents grups d'adults. MANEL CALA, cap del Mobile World Centre "Fem cursos que van adreçats a la senyora gran que vol aprendre a fer servir el seu smartphone, estudiants, usuaris intensius o fins i tot professionals que d'alguna manera també ha fer servir la tecnologia per millorar la productivitat del seu negoci." Las tauletes serveixen als joves per aprendre conceptes bàsics de programació, com amb aquest petit autòmat, el LightBot, o bé els permet familiaritzar-se amb la realitat augmentada. Els més grans ja s'atreveixen amb llenguatges computacionals una mica més sofisticats. "Ha après a moure un tauró i aprendre a moure ninos en la pantalla de l'ordinador." "Però veig que n'estan encantats, ella que aquestes tecnologies, que es dedicava més a la Nintendo i prou està fantàstic això, està espavilant moltíssim, estic impressionat." "És el futur evidentment i ens hem de posar les piles els pares perquè ens quedem enrere." L'escola del Mobile World Centre és completament gratuïta i oberta a tothom. Ofereixen des del gener més de 30 cursos diferenciats que podeu trobar a la seva web. Una aposta decidida per a la formació tecnològica dels ciutadans de la capital mundial del mòbil.

Un dels objectius principals del Mobile World Centre és que els habitants de la capital mundial del mòbil, Barcelona, estiguin a l’altura d’aquest títol. De manera gratuïta, obren les portes a qualsevol persona, ja sigui gent gran, usuaris de telèfons intel·ligents o, fins i tot, empresaris que vulguin treure més profit de la tecnologia en els seus negocis.

Però els qui reben més atenció són el futur, els més menuts, que jugant aprenen els rudiments de la programació per crear apps de tota mena. Per exemple, mitjançant un robot que funciona en llenguatge Atti i que facilita una aproximació lúdica als conceptes bàsics de la computació. O bé gràcies a una tauleta i un curiós robot, el Lightbot, que els permet anar incorporant un llenguatge que fins ara els era aliè.

L’agenda de la web del Mobile World Centre permet triar entre més de 30 cursos diferents.