La seu del Ministeri d’Afers Estrangers de Suècia, ubicat a la plaça de Sofia d’Estocolm, i l’Ajuntament de Barcelona tenen façanes molt similars. Partint d’aquesta base arquitectònica, la Sofia i en Jaumet donen vida a totes dues construccions. Amb molt d’humor, tots dos personatges treuen a la llum els tòpics d’aquestes dues ciutats: el soroll i la impuntualitat de Barcelona contra la fredor d’Estocolm. Això sí, la història conclou que, tot i que el tarannà català i suec són molt diferents, els extrems oposats s’atrauen.

‘Barcekholm’ s’ha produït a cavall de Barcelona i Estocolm. L’artista multimèdia barcelonina Mariona Omedes n’ha estat la directora. A més, hi han col·laborat una dotzena d’il·lustradors, la meitat catalans i la meitat suecs. El mapatge es va estrenar aquest agost a la capital de Suècia amb motiu del Festival de Cultura, on Estocolm exercia d’amfitriona i Barcelona era la convidada. Per la Mercè, les dues ciutats s’han intercanviat els papers.

Cada vespre fins al 24 de setembre es projectarà l’espectacle a la façana de l’Ajuntament en diverses sessions, des de les 20.45 h fins a les 23 h.