La maquinària de la propera edició del Mobile World Congress ja s’ha posat en marxa, amb la mirada posada en el paper de les tecnologies per potenciar indústries punteres. Un exemple d’aquesta aposta el trobem en l’acte que aquest dijous inaugura l’alcalde Trias a Brussel·les, on participa en una sessió que organitza l’associació mundial que agrupa les operadores i les companyies de telefonia mòbil (GSMA).

Xavier Trias ha donat el tret de sortida a l’mHealth Grand Tour, una cursa en bicicleta per etapes que s’ha dissenyat per mostrar dispositius mòbils relacionats amb la salut i que també impulsa la GSMA. L’objectiu de l’mHealth Grand Tour, dedicada aquest cop a l’estudi de la diabetis, és promoure el desenvolupament de serveis i solucions de salut a l’entorn mòbil per millorar la qualitat de vida dels pacients. Mentre duri la cursa s’analitzaran els efectes de l’exercici de resistència en els nivells de glucosa en sang de fins a 36 corredors voluntaris.

L’exemple de l’mHealth Grand Tour serveix per comprendre el leitmotiv del congrés que acollirà Barcelona del 24 al 27 de febrer. Segons un comunicat de l’organització, els assistents tindran l’oportunitat “d’experimentar de primera mà com la tecnologia mòbil està transformant la vida quotidiana de milions de persones i revolucionant els negocis de moltes indústries”.

Els càlculs de la GSMA és que més de 1.700 empreses participin en l’exposició i exhibeixin tecnologies, productes i serveis que modelaran el futur de la indústria. Un dels espais que repetirà és el de la Ciutat Conectada de la GSMA, on els assistents experimenten un ambient urbà del món real amb productes i serveis connectats a la tecnologia mòbil que poden millorar la vida quotidiana amb aplicacions per a cotxes, salut, llar i vendes al detall.

També es recuperarà l’experiència near field comunication (NFC),  tecnologia que permet fer pagaments a través dels dispositius que es va estrenar el 2013.