El projecte mSchools entrarà en funcionament a Catalunya el curs vinent. El pla pilot s’estén a 10 centres educatius després d’una primera fase en què el 95% dels alumnes que hi van participar van valorar l’aprenentatge mitjançant mòbils com una experiència motivadora.

El programa preveu la inversió de mig milió d’euros anuals durant cinc anys, és a dir, fins a 2018. Amb aquests diners, a més de gestionar el projecte, es desenvoluparà la tecnologia específica necessària per tirar-lo endavant. Es pretén que mSchools esdevingui un projecte de referència perquè Catalunya sigui pionera en la implantació d’aquest nou model d’ensenyament. L’objectiu a llarg termini és que el programa s’estengui a la resta de l’Estat.

La iniciativa de la Mobile World Capital, amb el suport de la GSMA, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, té quatre àmbits d’actuació. En primer lloc, el programa acadèmic anomenat App Education. El currículum de quart d’ESO incorporarà una assignatura optativa en què els alumnes dissenyaran aplicacions que els puguin ser útils en la vida quotidiana.

Igualment, els estudiants s’implicaran de manera directa en la creació de l’anomenat Mobile History Map, una aplicació on geolocalitzaran punts d’interès que hi hagi prop dels centres educatius.

El tercer objectiu del projecte és impulsar l’esperit empresarial dels joves mitjançant un programa que busca promoure les iniciatives locals en educació a través del mòbil.

Finalment, es preveu també un reconeixement a tota aquesta tasca a través dels Mobile Learning Awards. Es tracta de dos guardons per a alumnes i un per a professors. Als estudiants se’ls reconeixerà, d’una banda, el millor vídeo que mostri iniciatives educatives en l’àmbit mòbil i, de l’altra, la millor idea per a una “app”. Als professors se’ls distingirà per generar iniciatives innovadores.