Que la revolta corri per la xarxa. Aquest és l'objectiu de molts dels que estan vivint de prop els enfrontaments als carrers turcs. És el cas de l'Albert Elías, un estudiant de periodisme de Barcelona que es troba d'Erasmus a Istanbul. ALBERT ELÍAS "Tots els canals de televisió i moltes pàgines web estan censurades. Molts amics meus turcs m'han demanat que fes ressò internacional del que està passant, que es vegin aquestes ganes de canviar la democràcia turca." A la seva pàgina de Facebook, l'Albert hi penja cada dia fotografies i vídeos com aquest, capturat des del balcó de casa seva, al barri de Besiktas i molt a prop del despatx d'Erdogan. A la plaça de Taksim, també, nit rere nit hi continuen els enfrontaments. N'és testimoni el Robert Marquès, que estudia arquitectura a Istanbul. ROBERT MARQUÈS "La imatge de Taksim és increible. Hi ha barricades, focs per tot arreu... Sembla una imatge apocalíptica. La gent vol un canvi i el vol ja." Un altre català, l'Esteve Morató, viu a Istanbul des de fa dos anys i coneix de primera mà el neguit de molts ciutadans turcs. ESTEVE MORATÓ "Els turcs es queixen que el país està fent un tomb cap a l'islamisme radical. I si parles amb gent jove però de sexe femení encara és més acusat aquest canvi perquè l'islamisme a la dona la té en un segon pla." Tots tres estan vivint la revolta de prop i per això, no dubten a compartir-la. Internet és l'eina per comunicar-se amb la família i amics però també per ensenyar la realitat al món.

L’Albert Elías és estudiant de quart curs de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del setembre, té una beca Erasmus a Istanbul. Viu al barri de Besiktas, on es troba el despatx del primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan i, per tant, on els aldarulls són més violents. A la seva pagina de Facebook, l’Albert penja a diari, des que van començar els enfrontaments, fotografies i vídeos de la revolta. Els seus amics turcs li han demanat perquè les imatges donin la volta al món i se sàpiga què és el que passa al país.

El Robert Marquès també grava amb el seu telèfon mòbil el que passa a la plaça de Taksim, símbol de la revolta i on van començar els enfrontaments. Ell també està d’Erasmus a Istanbul, on estudia arquitectura. També a través d’Skype explica com està vivint, des de fa quatre dies, la tensió entre els ciutadans i la policia.  Un altre català, l’Esteve Morató, coneix de primera mà el neguit de molts ciutadans turcs. Fa dos anys que viu amb la seva dona i els seus tres fills a Istanbul i assegura que la revolta feia temps que estava latent.