L’Ateneu d’Innovació Digital i Democràtic, ubicat al barri del Congrés i els Indians, ha celebrat el seu primer aniversari amb el festival Canòdrom 1753,7m2. Un títol que fa referència a la superfície que ocupa l’espai dedicat, entre d’altres, al foment de les tecnologies lliures, la defensa dels drets digitals, la recerca i la innovació tecnològica.

La jornada ha comptat amb diverses activitats per a tots els públics: tallers, taula de debat, música i projeccions. L’objectiu, tal com ha explicat el responsable de l’espai, Arnau Monterde, ha estat també conèixer l’espai i el que es realitza en aquest laboratori ciutadà. Totes les activitats estan relacionades amb la promoció, foment i formació en matèria de tecnologia oberta i participació ciutadana: “Volem acostar els temes que treballem al conjunt de la ciutadania amb propostes properes i palpables”, explica Monterde.

El Canòdrom acull una vintena de projectes

Malgrat la pandèmia, el Canòdrom-Ateneu acull actualment una vintena de projectes especialitzats i és el lloc de treball de més de 80 persones. A més, des de la seva obertura s’han consolidat les formacions i les activitats obertes per les quals han passat prop de 3.000 persones.