L’Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, ubicat a l’antic Canòdrom, ha obert les portes a la ciutadania. Des del novembre, funciona com un centre de promoció i formació en matèria de tecnologia oberta i participació ciutadana, però ara també s’hi fan classes de formació i arrenca la programació d’activitats. A banda, a partir del 15 de juny es podran visitar les grades totes les tardes de dijous i divendres. L’objectiu és que sigui un espai de trobada per fer més accessible la tecnologia.

Una vintena d’activitats culturals i formatives

El nou projecte de l’antic Canòdrom, ubicat al carrer de Concepción Arenal número 165, al barri del Congrés i els Indians, agafa embranzida. La proposta vol acostar la cultura digital i la innovació al barri a través d’activitats culturals i formatives.

Entre les primeres activistats programades, hi ha la conferència “Democratitzar la ciutat digital: passat, present i futur” que es farà en doble sessió el 4 de juny. Aquí es posarà el focus en la reconstrucció de la ciutat digital en clau democràtica, justa i feminista amb experts com Mayo Fuster, Francesca Bria i Michael Donaldson.

El 17 de juny es farà una trobada de laboratoris ciutadans, que aplegarà una desena d’experiències de tot l’estat.

Grades obertes de cinema

També inclou el popular cicle de cinema a la fresca Grades Obertes de Cinema que projectarà, entre el juliol i l’agost, cinema documental i títols relacionats amb les tecnologies i els feminismes. Els films van des de la ciència-ficció a l’animació.

El Canòdrom també serà un dels escenaris de la Biennal Ciutat i Ciència amb un taller i dues xerrades.

Espai de residència des de l’abril

A banda de les propostes enfocades a la ciutadania, el Canòdrom acull des del mes d’abril nou residències escollides en una convocatòria pública a la qual es van presentar 17 propostes.