El League of Legends o LOL és un joc que destaca per la seva espectacularitat. Durant aquest cap de setmana, amb motiu de l'All-Star a Barcelona, l'equip del foc s'enfrontarà a l'equip del gel per veure qui és el millor. Però en aquesta classe d'esports electrònics l'espectacle traspassa les pantalles. El Palau Sant Jordi s'ha preparat especialment per a l'ocasió, engalanant les façanes i habilitant un lloc especial per als fans a l'exterior. STAND UP: Un cop a dins, l'ambient és igual que en qualsevol gran cita esportiva a l'estil americà: hi ha comentaristes en directe, pantalles gegants retransmetent els combats i un públic molt entregat. "Yo me entretengo muchísimo, igual que la gente va a ver el fútbol, ver League of Legends es un espectáculo. La gente, los ánimos... Está el ambiente muy caldeado." "Es divertido, hay mucha gente que juega a ello y además es muy competitivo: a todo el mundo le gusta jugar y ser el mejor." "Es una oportunidad única de ver a gente. Hay mucho coreano, francés, alemán, norteamericano y no han venido aquí nunca. Es la primera vez que vienen y a lo mejor también es la última." Avui han passat pel Palau més de 3.000 persones, però s'espera que quan hi hagi més afluència de gent serà el cap de setmana. En total es calcula que assistiran a aquest espectacle més de 18.000 persones.

L’All-Star League of Legends està marcat en el calendari de tots els seguidors del famós videojoc virtual.

Les desenes de milions d’aficionats al LOL poden votar quins són els seus jugadors preferits, i els que obtenen més vots se citen aquest cap de setmana dedicat a l’espectacle. L’any passat, a Los Angeles, l’equip guanyador va ser el coreà.

El Palau Sant Jordi acull fins diumenge el certamen d’enguany. En els seus exteriors els assistents poden fotografiar-se amb els seus ídols, presenciar diferents activitats dedicades al videojoc o comprar-ne marxandatge oficial. Això sí, ho han de fer abans de les 16 h, quan comença l’espectacle i tot el públic es reuneix a l’interior de l’estadi.

Tres pantalles gegants s’eleven per sobre d’un escenari amb dos escriptoris a banda i banda, un per a l’equip del gel, i un per a l’equip del foc. Tot plegat, rodejat de càmeres i efectes lumínics i visuals al més pur estil americà. En total s’espera que més de 18.000 persones passin per les butaques del Sant Jordi per gaudir d’aquests combats virtuals.

El League of Legends

Des del seu llançament, l’any 2009, aquest videojoc ha enganxat desenes de milions de jugadors. El LOL és un joc de lluita i estratègia a temps real entre diferents jugadors o “invocadors”. El combat és entre dos equips que poden tenir, com a màxim, cinc membres cadascun. Per guanyar la partida, els “invocadors” han d’aconseguir destruir el “nexe” de l’equip contrari. Actualment hi ha més de 100 milions d’usuaris registrats a la plataforma.

L’auge dels esports electrònics

Els esports electrònics estan guanyant cada vegada més adeptes, sobretot entre el públic més jove. Ara com ara es calcula que tenen uns 300 milions de seguidors arreu del món. Són jocs que promouen l’enfrontament competitiu entre dos o més participants i que normalment requereixen una bona forma física per així tenir bons reflexos i agilitat mental. La indústria dels esports electrònics creix any rere any, i de fet es calcula que aquest 2016 es generaran uns 500 milions de dòlars de beneficis derivats d’aquest sector.