Els expositors del Mobile World Congress presenten aquests dies les darreres novetats del sector. Tecnologia, dispositius i aplicacions que segurament canviaran els hàbits dels usuaris. I també el periodisme. Les característiques dels dispositius, cada vegada més ràpids i potents, l’accés a més i millors aplicacions i la connexió a Internet permeten ja informar des dels telèfons mòbils.

Fins ara la poca qualitat de la imatge i el so,i la lentitud en la transmissió de dades a través de la xarxa, havien estat els esculls principals per informar a través del mòbil. Però la tecnologia millora i és més assequible any rere any. Tant és així que molts periodistes ja utilitzen els seus “smartphones” per fer la seva feina: es connecten a Internet per consultar els diaris i les xarxes socials, envien fotografies i, en alguns casos, enregistren àudio i vídeo. L’aparició de la telefonia mòbil i d’Internet va revolucionar la professió periodística fa uns anys. Caldrà veure com canvia la forma de treballar ara que el telèfon i la xarxa van de la mà i també s’haurà de veure si realment es pot informar a través d’aquests dispositius.

Es pot cobrir un esdeveniment com el Mobile World Congress utilitzant tan sols un telèfon mòbil i una tauleta? Per fer-ne la prova, un equip de BTVnotícies.cat ha deixat els ordinadors, les càmeres, els micròfons i els cables a la redacció i ha anat cap a plaça d’Espanya amb un iPhone i un iPad. Amb els dos dispositius treballaran en la publicació instantània de continguts, produiran reportatges en àudio i vídeo, intentaran emetre en temps real i escriure i publicar a les xarxes socials amb només un dispositiu. Experimentaran, doncs, com es poden produir notícies només amb un mòbil i una tauleta a les mans. D’aquesta manera comprovaran si és realment pràctic i si aquestes eines poden canviar realment la forma de fer periodisme.

Clica aquí per seguir la cobertura del MWC des del mòbil.