L’estudi porta per nom El nostre planeta mòbil: usuaris globals de smartphones, i l’ha realitzat Google a través d’entrevistes a propietaris de telèfons intel·ligents de 26 països. Les conclusions s’han presentat a Barcelona en el marc del Mobile World Congress.

De l’estudi es desprèn que els dispositius mòbils estan plenament consolidats com a via d’accés a Internet. Un 89% dels enquestats van indicar que havien accedit a Internet a través del seu telèfon mòbil en els últims set dies, davant el 97% que ho havia fet a través d’un ordinador. Segons aquestes xifres, el telèfon mòbil redueix la distància inicial respecte a l’ordinador.

Una segona pantalla

Les dades indiquen que la combinació entre televisió i telefonia mòbil té cada cop més adeptes. Fins a un 37% de les persones que tenen “smartphone” fan servir el seu aparell mentre veuen la televisió, mentre que el percentatge d’usuaris que navega mentre veu una pel·lícula ja supera el 20%. El percentatge de persones que navega a la vegada des del mòbil i des d’altres dispositius arriba fins a un 36%.

Pel que fa al lloc d’ús, el 91% dels usuaris fan servir el seu telèfon a casa, mentre que el 68% el fa servir durant els desplaçaments i el 62%, en restaurants i cafeteries. Un 27% dels enquestats afirmen que usen el seu mòbil al col·legi o centre d’estudi. De tots els usuaris, només un 24% dels enquestats el fan servir per fer compres directament a través del seu telèfon.