Una nova aplicació per a telèfons intel·ligents permet localitzar la font pública més propera on es pot beure aigua. A Barcelona n’hi ha en total 1.650, de models molt diferents. Algunes són especialment singulars o tenen una història al darrere, que també es pot conèixer a través de l’aplicació.

L’Ajuntament ha creat aquesta nova aplicació per al mòbil, Fonts BCN, perquè tothom pugui saber en tot moment quina font té més a prop, com arribar-hi i obtenir informació bàsica de totes les fonts de beure. A més de la utilitat pública que això representa, l’objectiu és donar a conèixer i posar en valor aquesta xarxa de subministrament públic d’aigua potable, que inclou peces considerades veritables obres d’art. Així, per exemple, els esportistes que corrin o facin activitat física al carrer podran trobar fàcilment un lloc on abeurar-se. Però els turistes i amants de l’art urbà també hi trobaran informació de les fonts més singulars, com la de Canaletes o les Wallace.

L’aplicació és bàsicament un mapa on apareixen geolocalitzades les 1.650 fonts públiques que hi ha a Barcelona. El mapa es pot fer més gran i més petit, així com centrar-lo al voltant del punt on ens trobem. Les fonts singulars hi apareixen diferenciades amb una icona blava, en lloc de la negra de la resta de fonts. En tocar qualsevol font, n’apareix el nom i, a partir d’aquí, podem consultar la fitxa corresponent amb tota la informació. Si volem anar-hi, un accés directe al navegador del nostre dispositiu ens dibuixa la ruta a seguir. L’aplicació Fonts BCN es pot descarregar gratuïtament en qualsevol dispositiu mòbil amb sistema operatiu Android o iOS d’Apple.