El que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el director de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, han signat avui és un acord marc que es concretarà en convenis més específics. Per exemple, diverses filials de l’operadora de telecomunicacions podrien implicar-se en la gestió del “city protocol”, el sistema de certificació impulsat per Barcelona per mesurar el grau de qualitat i eficiència de qualsevol ciutat. Per fer-ho realitat, caldrà definir estàndards, integrar plataformes i desenvolupar noves tecnologies i solucions urbanes. I Telefónica vol participar-hi, oferint els seus coneixements i integrant-hi les seves plataformes de gestió.

Trias ha agraït el suport de Telefónica per aconseguir que Barcelona sigui la capital mundial del mòbil. El conveni signat avui també preveu seguir explorant possibilitats de col·laboració en iniciatives relacionades amb la mobilitat i en projectes de millora de l’atenció al ciutadà a través de tots els canals.

En la signatura, s’ha avançat que Barcelona podria acollir l’any que ve una Campus Party, l’esdeveniment que concentra durant set dies milers de joves al voltant d’una connexió ben ràpida a Internet. Fins ara l’única edició europea es feia a València.