En un acte dins el Mobile World Congress, que acull des d’aquest dilluns fins al dijous el recinte de Montjïuc de Fira de Barcelona,  el consistori de la capital catalana s’ha compromès a desenvolupar  solucions TIC per millorar l’eficiència energètica de la ciutat.

Seguint l’objectiu de la carta, Barcelona treballarà per reduir les emissions de CO2 en un 30% fins a 2020. A més, farà cinc  projectes pilot a gran escala sobre eficiència energètica abans de 2015 i col·laborarà amb altres de les 24 ciutats signants de l’acord.

Amb la Carta Verda Digital les ciutats sotasignants es comprometen a col·laborar entre elles per aconseguir els objectius climàtics europeus. Ho han de fer utilitzant les tecnologies digitals per augmentar l’eficàcia energètica, facilitar les reduccions de les emissions i prevenir el canvi climàtic.

A més, acorden posar en pràctica una estratègia per promocionar ciutats verdes connectades amb l’ús més eficaç de les TIC com a plataforma pel benestar econòmic, social i ambiental de tots els ciutadans.