Ara sí. Ja es pot dir que Barcelona és la capital mundial del mòbil. Ha convençut l'organització i serà la seu del Mobile World Congress com a mínim fins a 2018. I no ho ha tingut fàcil. Entre les candidates hi havia ciutats de la importància de París, Munic o Milà. El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han coincidit a destacar l'impuls econòmic que aquesta decisió tindrà per a la ciutat. Les xifres són contundents. S'estima que el congrés aportarà uns 3.500 milions d'euros a la ciutat. ARTUR MAS, president de la Generalitat "El govern de Catalunya vol posar aquest tema com a exemple de moral col·lectiva, perquè en definitiva tot això comporta la creació de nous llocs de treball. Que Barcelona s'hagi convertit en durant uns anys la capital de les comunicacions mòbils vol dir creació de riquesa." L'alcalde, Xavier Trias, ha reconegut la feina feta pel govern anterior i ha destacat la unitat amb què han treballat totes les administracions. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "L'anterior ajuntament ha lluitat per això però també la Generalitat, el ministeri... quan som capaços d'impulsar tots amb la mateixa direcció i la mateixa força, aquesta ciutat és una ciutat que té capacitat d'èxit." L'exalcalde Jordi Hereu també ha conicidit a destacar la importància de la notícia per a l'economia de la ciutat. JORDI HEREU, president del Grup Municipal del PSC "Jo crec que és una notícia magnífica i ens obre un gran escenari econòmic a la ciutat de Barcelona que haurem de desenvolupar." El Mobile World Congress és un dels esdeveniments més profitosos per a una ciutat. Sense anar més lluny, en l'última edició, uns 60.000 professionals del sector van passar pel recinte de Montjuïc." RAFAEL TURRILLO, sotsdirector de l'Hotel Catalònia "És una setmana que estem plens tota la setmana i sempre ens agafa també una mica abans de muntatge o de desmuntatge." El congrés, a més, també suposa anualment la creació de 5.000 contractes temporals.

Segons ha informat l’agència Efe, els representants de les multinacionals de les telecomunicacions reunits, aquest divendres, a Londres han optat per acceptar l’oferta de continuïtat de Barcelona en detriment de les altres ciutats que competien per acollir el congrés: París, Munic i Milà.

La decisió és una notícia excel·lent tant per al turisme de negocis de la ciutat com per a Fira de Barcelona, que és sòcia de l’organització. Es calcula que cada edició del Mobile World Congress deixa 250 milions d’euros a la ciutat i genera un impacte econòmic positiu de 125 milions més al llarg de l’any. Les darreres edicions del congrés mundial de la telefonia mòbil han portat a Barcelona més de 50.000 visitants de 200 països.

Capital permanent dels mòbils

El Mobile World Congress celebrarà una edició més al recinte firal de Montjuïc entre el 27 de febrer i l’1 de març de 2012, però a partir de 2013 es traslladarà al de la Gran Via de l’Hospitalet. A més del congrés professional, Fira de Barcelona organitzarà també el Festival Mundial de Mòbils, adreçat als consumidors en general, que inclou festivals de música i art, premis de cinema i fins i tot esdeveniments esportius.

De forma permanent al llarg de l’any, Barcelona serà la seu del Centre Mundial del Mòbil, que oferirà facilitats per al desenvolupament d’aplicacions i també exposicions permanents i temporals.