Concepció Casadevall, voluntària de la biblioteca, ha visitat tots els negocis antics del barri de la Sagrada Família per recuperar imatges del Poblet, el nom amb què es coneixia aquesta zona al segle XIX. “Jo sóc nascuda al barri i llavors em recordo bé de les empreses, que n’hi havia moltes que ara no hi són”, explica.

Així ha recuperat imatges de la Damm o la Henkel Ibérica, algunes de les moltes indústries que es van establir a la zona, llavors encara amb terreny lliure. També de l’Hospital de la Creu Roja. Aquestes imatges es poden veure fins al 30 d’octubre a la Biblioteca Sagrada Família dins d’un projecte de recerca de la memòria oral i gràfica del barri.

Celso Fernández, de la Biblioteca Sagrada Família, explica que aquesta és la primera manifestació pública del projecte Retalls del passat i l’han dedicada a fotografies antigues del passat industrial i obrer del barri. Així volen ampliar el fons documental que conserven i donar veu a testimonis del passat, encara que no siguin experts o historiadors. Entre les imatges descobrim una joveníssima Concepció, un testimoni de primera mà de la vida del barri.