Últim assaig abans de l’audició. INSERT Més de 90 participants mostraran les seves habilitats musicals davant del jurat del Concurs Internacional de Música de les Corts. Avui era el torn dels que ho fan en la categoria de cant. Per molts, el concurs pot ser el punt de partida de la seva carrera professional. Sílvia Chocrón, directora A tempoTempo ”Realment per un músic és molt difícil començar a ensenyar el seu talent. Arrel d’aquí pot estar davant d’un jurat de reconegut prestigi, pot estar davant de gent que anoten a l’agenda els cicles musicals d’arreu del país i és un petit pas per començar a debutar i a treballar professionalment .” Guillem Batllori, concursant ”Només participar, posar-te davant d’un jurat, passar un repertori... això ja hi guanyes molt. Després si passes de fase pots pensar que el jurat et valora molt positivament i que per tant pots tenir altres oportunitats professionals en un altre moment.” Insert Guillem Els qui superin la fase de selecció participaran en la de concert, que es farà al Centre Cívic Can Deu. Els finalistes actuaran aquest dissabte a l’Auditori Axa. Els guanyadors, a més d’un premi econòmic, podran enregistrar un disc i se’ls oferirà l’oportunitat d’actuar en esdeveniments musicals de la ciutat. informen: Queralt Gómez / Jessica Moreno

Els participants de la categoria de cant han celebrat aquest dilluns les seves audicions davant del jurat del 13è Concurs Internacional de Música de les Corts. Dimarts serà el torn dels qui participaran en la categoria instrumental. En total són 93 músics d’entre 18 i 35 anys. “Realment per a un músic és molt difícil començar a ensenyar el seu talent”, comenta Sílvia Chocrón, directora del centre d’estudis musicals A Tempo, una de les entitats organitzadores del concurs. En l’organització també hi participen l’associació Per l’altre cor cremat de Barcelona i el districte de les Corts.

De les primeres audicions s’escolliran vuit intèrprets de cada categoria. La segona fase serà la de concert, que es farà al Centre Cívic Can Deu. Finalment hi haurà quatre finalistes per categoria que es disputaran el premi aquest dissabte a l’Auditori Axa. Allà també es donarà a conèixer el veredicte del jurat i es farà el lliurament de premis.

Els guanyadors de cada categoria s’enduran 3.000 euros. A més,  també tindran l’oportunitat d’enregistrar un CD i participar en altres esdeveniments musicals de la ciutat, com el cicle de Clàssica a les Corts o el concert de la Festa Major de les Corts.