Finalment hi haurà un edifici per acollir el Museu del Còmic i la Il·lustració. S’ubicarà a Sant Cugat i obrirà l’any vinent. Aquesta és una llarga reivindicació, ja que fa anys que els materials d’aquest futur equipament són itinerants a l’espera de la ubicació definitiva. El Museu del Còmic i la Il·lustració va néixer l’any 1997 i fins al 2003 es va estar en un local al carrer de Santa Carolina. Després, del 2004 al 2009, va ocupar un espai al Castell de Montjuïc. I des d’aleshores, no ha trobat una ubicació. En els últims 4 anys tot el material s’ha empaquetat en un magatzem de Vallcarca.

Hi ha unes 400 caixes i més de 10.000 documents relacionats amb el món del còmic. Són tebeos, auques, originals o cromos que van des de l’any 1876 fins als vuitanta. Ara, finalment, es podran exposar i conservar adequadament. Per Josep Callejón, un dels impulsors del Museu del Còmic i la Il·lustració, no hi ha hagut interès perquè l’equipament fos una realitat a la ciutat, ara al nou Museu hi haurà “tot el que els polítics no han valorat, el còmic no és un art de segona, els tebeos són els dibuixos, són els guionistes, són els editors, són els maquetadors, tot això”.

Els impulsors del museu volien que s’ubiqués al barri del Coll per la seva vinculació amb el còmic, ja que hi havia acollit els tallers de l’editorial Bruguera i d’on sortien quatre milions de tebeos cada mes. Tot i això, estan satisfets amb el nou espai que acollirà les donacions dels col·leccionistes, la història, tallers de restauració o dibuix, conferències i tot aquest material emmagatzemat a Vallcarca.