L’emblemàtic edifici Vil·la Urània va iniciar les obres fa gairebé dos anys per convertir-se en un equipament públic format per la mateixa vil·la rehabilitada i un nou edifici d’equipaments amb el qual connecta. Aquest centre cívic havia d’obrir les portes aquest setembre, però s’ha posposat al gener del 2018 a causa d’un canvi de normativa d’Hisenda que ha obligat a repetir el concurs públic per escollir l’empresa que gestionarà l’espai juntament amb la Federació d’Entitats i l’Ajuntament. Està previst que abans del 31 de juliol es publiqui la licitació tant de la Vil·la Urània com de la Casa Sagnier, que també es veu afectada per aquest canvi, ja que estava pendent de convertir-se en casal de joves una vegada s’inaugurés el nou centre cívic, on passarien a fer-se les activitats del Centre Cívic Casa Sagnier.

L’Associació de Veïns del Farró, una de les entitats de la federació, ja va començar a utilitzar l’espai per atendre els veïns, tal com faran cada dimecres de sis a vuit del vespre, tot i que el centre cívic encara no està obert al públic. Tot i la mala notícia del retard en l’obertura, Ester Rodríguez, de l’AV Farró, s’ho pren amb filosofia.

“Vam treure la banda positiva: ens arreglaran la cafeteria mentrestant, el projecte d’arreglar tant el carrer de Saragossa com el de Sant Eusebi també es farà durant aquest impàs que tenim. O sigui, que el dia que entrem, en principi, ja estarà tot bé.”

Tot i que l’equipament no estigui obert completament, l’Associació de Veïns del Farró vol començar a apropar-lo al barri. “El que nosaltres hem demanat és poder anar fent visites amb veïns, o sigui, obrint l’espai. De fet, les obres ja estan gairebé acabades… Doncs obrir l’espai perquè la gent pugui començar a fer-se seu el que és tot l’edifici”, explica Rodríguez. Dins el marc de la Festa Major del Farró, al setembre, es faran portes obertes i a partir de mitjan setembre es faran visites concertades.