Un gruista ha rescatat aquest dijous al matí una serp pitó reial, d’un metre i mig, que havia entrat a la part mecànica d’un vehicle accedint-hi pels baixos. El propietari de l’automòbil, estacionat prop de la plaça de Molina, ha trucat a la Guàrdia Urbana i als Agents Rurals, que no han pogut treure l’animal. Segons ha informat el RACC, el propietari del vehicle -que és soci d’aquest club d’automobilistes- ha necessitat recórrer a un operari del RACC, que, finalment, ha pogut rescatar el rèptil.

Un conductor s’ha endut un ensurt aquest dijous al matí quan, just abans d’agafar el cotxe per anar a treballar a les 8 h, ha vist com una serp s’escolava pels baixos del vehicle, que estava estacionat a la Via Augusta, a tocar de la plaça de Molina, al barri de Sant Gervasi. L’usuari ha trucat a la Guàrdia Urbana, que ha requerit la presència dels Agents Rurals. Els agents d’aquest darrer cos no han pogut treure l’animal, que s’havia enfilat per la part posterior d’una de les rodes del cotxe, un Seat Ibiza d’uns quinze anys d’antiguitat. Llavors, el propietari del vehicle ha trucat al RACC, ja que n’és soci. Un gruista de la companyia ha desmuntat la roda per on s’havia enfilat la serp, i és llavors, quan els agents rurals l’han pogut recollir. Segons ha informat el RACC, l’operació ha costat dues hores, per la qual cosa ha calgut tallar un dels carrils de circulació.

L’animal ha estat traslladat al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), a Masquefa, on serà examinat. Es tracta d’una serp pitó reial, d’un metre i mig de llargada, que, segons les primeres hipòtesis del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’animal “se li hauria escapat a algú que la tenia a casa“, per la qual cosa ha recordat que “cal tenir aquests animals amb responsabilitat”.