Aquest matí les autoritats britàniques han rebaixat el nombre de morts de cinc a quatre, entre els quals hi ha dos civils, el policia assassinat a les portes del Parlament i l’atacant, que va ser abatut. Segons ha explicat la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, hi ha una quarantena de persones ferides de diverses nacionalitats. Alguns es troben molt greus, com dos oficials de policia.

Segons la investigació, el cotxe, un Hyundai 4×4 de color gris fosc, que aquest dimecres al vespre va atropellar la multitud que creuava el pont del centre de Londres, es va llogar suposadament a Londres, a Birmingham, a 200 quilòmetres del lloc dels fets. En aquesta zona, coneguda com Hagley Road, és on hi ha hagut una batuda aquesta matinada de dijous que ha deixat diversos detinguts. De moment, en són vuit.

El periodista Sergi Forcada, resident a Londres, ha destacat a betevé que els habitants de la ciutat tornen a sentir-se insegurs. En declaracions a ‘El matí de Barcelona‘, Forcada ha dit que l’atac ha estat al cor polític i turístic londinenc i que, tot i que Londres és una ciutat amb molta vigilància, una part de la gent tem que hi pugui haver un atac indiscriminat en qualsevol lloc i en qualsevol moment. El Parlament Britànic ja ha reprès l’activitat, una manera de recuperar la normalitat després de l’atac.

Escolta l’entrevista a Sergi Forcada aquí:

Intent d’atac a Anvers

Un cotxe de matrícula francesa ha intentat atropellar diverses persones a la localitat d’Anvers, al nord de Bèlgica. En aquest cas els vianants han pogut evitar l’impacte del vehicle, i militars belgues han detingut el conductor al voltant de les 11 hores d’aquest dijous. La Policia assegura haver trobat armes a l’interior del cotxe.