L’Associació Catalana La Llar de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple fa un any que es va traslladar a les noves instal·lacions del carrer de l’Exposició, al Poble-sec. L’Ajuntament va facilitar el nou espai a l’entitat, però les activitats depenen de les subvencions de la Generalitat de Catalunya.

Les instal·lacions de l’entitat estan totalment buides als matins, ja que només tenen pressupost per fer activitats durant la tarda. L’objectiu de l’associació és poder ampliar els serveis i els horaris, però necessiten més ajudes econòmiques. 

La directora de La Llar, Vanessa Rodríguez, explica que reben les mateixes subvencions que quan estaven al local anterior: “Són imports de subvenció mínims que no donen ni per dos mesos de manteniment”, es queixa. Tot i això, l’entitat fa una valoració molt positiva del nou local ja que ara tenen una sala per a cada servei i els ha permès millorar l’atenció als usuaris. 

La Llar celebra 25 anys

Aquest any La Llar celebra el seu 25è aniversari treballant amb afectats per l’esclerosi múltiple i altres malalties neurodegeneratives. Entre els diversos serveis que ofereixen hi ha un pla d’atenció integral dels pacients, rehabilitació física, un servei d’atenció psicològica i emocional i un servei d’assessorament legal.