La girafa Ona vivia al Zoo de Barcelona, però es va cansar de l’hipopòtam i se’n va anar a viure a Collserola, on es va construir una caseta de fusta i on té de veïns una família de porcs senglars. Aquest és el punt de partida de la col·lecció de contes educatius que protagonitza la girafa Ona, un personatge de la il·lustradora Roser Capdevila.

Ara, la girafa, els petits de la família de porcs senglars i altres elements que apareixen en els contes formen part del mobiliari i dels jocs de la nova àrea infantil dels Jardins de les Infantes. La caseta de la girafa, per exemple, és un tobogan, i la Vespa que fa servir per desplaçar-se, una molla. “Ella anava amunt i avall amb una Vespa perquè per ella era molt més còmode”, explica Capdevila. Al nou espai, que té 400 metres quadrats, també hi ha gronxadors i el paviment és de sauló i sorra. Hi ha jocs pensats per a infants de diferents edats, fins a 12 anys.

Les figures del nou espai de joc són úniques i estan esculpides en fusta, totes d’una sola peça. La remodelació ha costat 121.340 euros i es completarà amb la renovació de les pistes de petanca que hi ha just al costat.