La cultura del moviment ha arribat a Barcelona a través de The Bamboo Body. Aquest és el primer centre de l’estat que entrena exclusivament amb aquest mètode. Charlie Roth entrenador Bamboo Body “Diguéssim que és un tipus d’entrenament holístic general on intentem entrar en diferents disciplines. Farem molt entrenament de flexibilitat, mobilitat, coordinació, jocs en parelles,...” Un dels objectius de barrejar diverses disciplines físiques és proveir el cos de diferents estímuls. D’aquesta manera s’eviten sobrecàrregues i lesions. Sara Rodríguez usuària “Para mí esto es lo fundamental. Es donde yo cargo mis pilas, cargo mi cuerpo y me preparo para después estar en la montaña y estar bien, tomar una clase de danza y disfrutarla. Me da una sensibilidad y conciencia corporal que con otros deportes no he conseguido.” Encara no fa un mes que aquest espai ha obert portes, però The Bamboo Body ja ha reunit més d’una cinquantena de socis i ha apropat la cultura del moviment a Barcelona.

La cultura del moviment consisteix en un tipus d’entrenament que barreja una gran varietat de disciplines. L’objectiu és treballar diverses capacitats, com la flexibilitat o la força, en cada sessió per tal de proveir el cos de diferents estímuls i així evitar sobrecàrregues i lesions.

Força, equilibri, coordinació o flexibilitat són algunes de les capacitats que es treballen en qualsevol sessió basada en la cultura del moviment. Aquesta és una nova manera de concebre la preparació física a través d’una gran varietat de posicions que combinen la gimnàstica esportiva amb l’expressió artística del cos. Amb aquesta filosofia d’entrenament, The Bamboo Body ha obert les portes al barri del Poble-sec i es consolida com el primer centre de l’estat especialitzat en la cultura del moviment.

Artistes del moviment

El principal impulsor d’aquesta disciplina és l’israelià Ido Portal, tot un referent per al projecte de The Bamboo Body. “Portal encarna l’essència del ‘mover’, que és com anomenen a qui explora la capacitat del cos, més enllà de les tècniques de les disciplines clàssiques en una original combinació d’exercici físic i expressió artística”, explica Charlie Roth, un dels instructors del centre.

Amb la combinació de diferents disciplines com la gimnàstica esportiva o classes de locomoció, els impulsors del projecte han desenvolupat entrenaments capaços de compensar les sobrecàrregues pròpies dels esportistes especialitzats. Amb aquesta prehabilitació aconsegueixen evitar lesions provocades per la repetició de moviments, com per exemple les fractures de turmells en ballarins o els problemes en els tendons dels nedadors.