El triatló de Barcelona, que s’ha celebrat aquest diumenge pel front marítim de la ciutat, ha tornat a omplir el mar i els carrers d’aficionats a aquest esport, que cada vegada té més adeptes. En la modalitat olímpica el guanyador ha estat, en categoria masculina, l’olímpic Fernando Alarza, que revalida victòria, amb un temps d’una hora, 45 minuts i 31 segons. En la femenina, el triomf ha estat per a la barcelonina Marta Sánchez, que ha guanyat després de dues hores dos minuts i 39 segons.

Passaven deu minuts de les vuit del matí a la platja de la Mar Bella i el sol tot just feia poc que acabava de sortir. La primera de les onades de triatletes, la dels professionals en la modalitat olímpica, ha donat el tret de sortida a una prova que cada vegada té més adeptes. Després de 1.500 metres nedant, els atletes havien de fer 40 quilòmetres en bicicleta i 10 de cursa a peu. En aquesta categoria, el guanyador absolut ha estat Fernando Alarza, que tornava a imposar-se per segon any consecutiu a Barcelona.

En dones, Marta Sánchez ha estat la vencedora en un esprint final en el qual ha superat tres rivals que han arribat molt juntes.

En total, 3.700 participants han pres part en alguna de les tres modalitats del triatló de Barcelona, olímpica, esprint i superesprint.