L’any 1992 Ramon Manent va publicar un llibre de fotografies sobre el Palau  Güell. Ara, 25 anys després, hi ha tornat per captar, des d’un altre punt de vista, els racons amagats que normalment no es veuen.

Durant tres mesos s’ha passejat pel Palau, a diferents hores del dia, per captar espais i detalls de l’edifici no accessibles perquè hi ha serveis administratius. Manent explica que en endinsar-t’hi descobreixes “el que Gaudí va fer fins i tot en aquells espais  que ningú podia ni imaginar que poguessin tenir la importància que tenen”.

L’exposició explora formes, colors i textures desconegudes que ens apropen a detalls únics de l’edifici, com el saló central vist des de l’interior de l’agulla del terrat, un punt de vista que, com explica el fotògraf, va descobrir per casualitat: “Hi havia pujat moltes vegades, a l’agulla, però mai no se m’havia acudit desplaçar una petita peça que hi ha. Quan ho vaig fer, vaig adonar-me que es veia tot el saló”.

“La cara oculta del Palau Güell” ens transporta a una realitat diferent, amagada entre les quatre parets d’aquest edifici que per a Manent és el laboratori de les feines posteriors de l’arquitecte: “Al Palau Güell es veu La Pedrera , la Casa Batlló, les Teresianes. En aquest edifici Gaudí treballa amb una gran quantitat d’artesans, i ell és el gran director d’orquestra”.

L’exposició es pot visitar fins a l’11 de febrer del 2018, i està inclosa en el preu de l’entrada.