La Troiana neix per ser un espai de trobada de tots els amants del teatre del barri, amb un esperit integrador. La idea és que tothom es conegui i tothom hi participi. Xavier González, del grup Matraca, insisteix que el més important és que es pensi entre tots i que a partir de l’actitud i la predisposició pugui sorgir tot.

Un exemple de predisposició és l’Ana Llorente, també del grup Matraca, que s’hi ha abocat d’una manera intensiva. Ens explica que fa tres papers en tres obres diferents: en una hi fa d’advocada; a ‘Aquí no paga ni Deu’ fa de Marga, una de les protagonistes; i a ‘El Fanàtic del Barça’ és la Montserrat, la dona del fanàtic.

 També està previst que el públic hi participi a través de col·loquis. A més, volen créixer i expandir la mostra per altres espais del barri, com assegura Marc Folch, dramaturg i coordinador del projecte. Diu que ja estan pensant a incorporar noves formes de teatre perquè un dels objectius del certamen és donar a conèixer la gran quantitat d’obres que es poden fer i veure.

La festa del teatre està servida a Calàbria 66. Començarà aquest dijous i s’allargarà fins al 9 de juliol. Hi participaran una desena de companyies, cadascuna de les quals té entre un i 20 membres.