En la mateixa sala Vila Arrufat de la Casa Bartomeu  on Victòria dels Àngels va fer un dels seus primers concerts, actuaran aquest divendres la soprano Ulrike Haller i el pianista Pep Surinyac. “Va ser aquí on Victòria dels Àngels realment va donar una empenta molt important en la seva trajectòria”, comenta Josep Maria Busquets, president del Jardí dels Tarongers. Es tracta d’un homenatge que han organitzat dins del cicle de concerts de primavera.

Referent de la lírica

Victòria dels Àngels va ser una de les figures més reconegudes de la música lírica, especialment als anys 50 i 60, i el seu llegat encara continua viu. “La Victòria és un referent, com a intèrpret i fins i tot com a persona és un músic que tots tenim col·locat en un lloc molt alt del nostre pavelló particular”, comenta Surinyac.

Per escollir el repertori s’han fixat en les cançons que Victòria dels Àngels va interpretar en aquell primer concert, però també en les que més va fer sonar al llarg de la seva carrera. Per això, el concert tindrà una primera part de lieds de Schubert i una segona en què interpretaran àries d’òpera de Weber, Mozart i Wagner.

Una oportunitat per a músics joves

A mitjans del segle XX , el Jardí dels Tarongers va ser un centre de referència de la música a Barcelona impulsat pel mecenes Josep Bartomeu i des d’on es pretenia oferir una primera oportunitat a músics joves, com ho era Victòria dels Àngels quan va fer aquell concert el 1948. Des del 2014 l’espai ha estat recuperat amb la mateixa finalitat pel Consell Català de la Música i l’Associació Jardí dels Tarongers.