A Gràcia hi ha molts estudis de disseny i arquitectura que, en el marc de la Setmana del Disseny, la Barcelona Design Week, s’han obert al públic. La idea és acostar la creativitat a la ciutadania perquè puguin conèixer com es treballa a través de locals creatius. Per això, s’ha organitzat una ruta per les diferents propostes que hi ha. Per exemple, la Castro Bikes, on enginyers i arquitectes han imaginat, dissenyat i muntat una bicicleta urbana feta a Gràcia, al carrer de Maria. Tot neix amb la necessitat de l’Antonio Castro de circular per la ciutat més àgilment i creu que pot fer-ho.

La ruta recorre 10 estudis del barri. Per exemple, el Rok Design del carrer de Sant Agustí, ubicat en un edifici que havia estat una impremta i que ara acull un centenar de professionals creatius. L’Antón García, fundador de Rok Design, explica que haurien de potenciar aquest edifici, ja que “som conscients de la creativitat que hi ha i potser esdeveniments com aquest ens ajuda a mostrar-nos com a col·lectiu i poder tenir més reconeixement.”

Un altre edifici que alberga més propostes creatives és al número 55 del carrer de Ca l’Alegre de Dalt. Toormix i Lo Siento es dediquen al disseny gràfic. Lo Siento treballa amb una producció més artesanal i això ha fet que la visita a l’estudi sigui més tàctil. Així ho explica el fundador, Borja Martínez: “Treballem molt amb formes volumètriques, els processos artesanals fan que tinguis molts objectes i això és el que d’alguna forma exposem i la gent pot veure”.

Enguany el Poblenou i Gràcia han estat els dos barris que han participat en la Barcelona Design Week a través dels locals creatius. Fins al 14 de juny hi haurà més activitats al voltant del disseny i la creació.