Han estat nou anys al carrer del Topazi, però ara, la galeria untitledBCN ha decidit abaixar la persiana per motius econòmics. L’espai va néixer per promoure l’intercanvi cultural entre artistes anglesos, d’on són originaris els impulsors, i del país. Aquest germen va derivar en nombroses exposicions, festivals, rutes expositives o cursos, creant vincles amb la resta de les galeries del barri. Marxen, diuen, satisfets amb el que s’ha generat en aquests anys.

Amb connexió directa amb Anglaterra. Amb aquesta idea va néixer el 2008 la galeria untitledBCN amb la Jessica Casey i el Xavier Kaye amb l’objectiu de crear vincles amb artistes estrangers i locals. D’aquí, però, han sorgit moltes propostes que s’han impulsat al llarg d’aquests nous anys. Algunes, que encara continuaran són els Tallers Oberts de Gràcia i el circuit de galeries Hop Hop que inclou 14 espais graciencs, tot i que ara en tindran un de menys. Així ho explica la Jessica Casey :“La idea és que les altres galeries de Gràcia poden obrir cada primer dijous de mes fins a les 10 de la nit i la gent pot anar amb el mapa i van passejant pel barri i és una pena, perquè nosaltres sortim al mapa i ara no estarem, però les altres galeries sí”.

Han decidit tancar la galeria per motius econòmics, però ho faran retrobant-se amb les persones que els han acompanyat durant aquest temps. El dia 19 d’agost faran una festa de clausura i a partir del 15, coincidint amb la Festa Major de Gràcia, s’inaugurarà una exposició documental, amb fotografies i cartells, que repassarà la història de la galeria. El que s’enduen són els vincles que han fet, com explica Xavier Kaye: “Nosaltres vam arribar aquí sense conèixer a ningú i una de les coses més importants que hem fet aquí és conèixer gent i fer amics, llavors això és una de les coses que es mantindrà per sempre”.