El London Bar , situat al carrer Nou de la Rambla, va ser fundat per Josep Roca i Tudó fa 107 anys, i després de passar per les mans diversos propietaris, el 1976 Eli Bertrán va fer-se càrrec del local fins que va morir el 2016. Després de mesos d’incertesa, es va obrir el seu testament que deixava el bar en mans de Carlos Raluy, director del Circ Històric Raluy.

L’explicació d’aquest gir inesperat pel que fa a la propietat del local es podria trobar en la seva història, ja que després de la Guerra Civil va ser utilitzat com a lloc d’assaig pels artistes de circ i acròbates com Frediani o Lluís Raluy Iglesias.

El nou propietari del local, Carlos Raluy, creador del Circ Històric Raluy. Es declara sorprès i agraït que l’antiga propietària (que no tenia descendència), li hagi deixat el mític local del Raval en herència. Eren amics i més d’una vegada ella li havia dit de paraula que li cediria. Volia assegurar-se, explica Raluy, que es quedava en mans d’algú del món del circ. Un art molt vinculat al London Bar, sobretot als seus inicis, fa ja 107 anys.

Carlos Raluy També hi té un lligam sentimental. El seu pare freqüentava el London i va ser gràcies als contactes que hi va fer que es convertir en acròbata.

A banda d’aquests artistes circencs, pel local del carrer Nou de la Rambla, hi van passar altres il·lustres com Pablo Picasso, Joan Miró, Antoni Gaudí, Ernest Hemingway, Antonio Machado o Carlos Gardel.

El London Bar no reobrirà immediatament, ja que, primer, la nova propietat vol rehabilitar-lo respectant l’essència del local. Si tot va bé es preveu que obri portes al desembre. L’objectiu és allunyar-lo del bar de copes en què s’havia convertit, ple de turistes i fer-lo de nou un punt de reunió del món de la cultura. S’hi programaran petits espectacles i s’hi instal·larà la seu permanent del Circ Històric Raluy.