El projecte Amics i Circ té com a objectiu reduir les desigualtats socials en salut i millorar les condicions de vida i el benestar dels joves. La cinquena edició del programa s’ha celebrat des del novembre de 2016 fins al juny de 2017 i, per primer cop, s’hi han inclòs les escoles del Bon Pastor. En total, 24 joves de cinquè i sisè de primària han participat en aquest projecte comunitari que té dues línies estratègiques.

D’una banda, Amics i Circ inclou l’acompanyament educatiu dels adolescents. Amb un grup de voluntaris universitaris, coordinats per l’Associació AFEV, han passejat i visitat espais del barri i de fora, a la vegada que això permetia establir un vincle de confiança. Els acompanyaments s’han fet al Centre Cívic Baró de Viver i a la Biblioteca Bon Pastor. A més, cada dimecres han assistit a un taller de circ a l’Ateneu Popular 9Barris. Els adolescents han après a fer acrobàcies, malabars o a mantenir-se sobre la bola d’equilibris. Els tallers permeten treballar habilitats corporals i esperit d’equip.

L’exhibició de circ s’ha realitzat al Centre Cívic Baró de Viver. A més, 169 nens de l’Escola La Maquinista, l’Escola Baró de Viver i l’Escola Bernat de Boïl han pogut participar en diferents tallers de tècniques de circ. El projecte Amics i Circ es desenvolupa en el marc del programa Barcelona Salut als Barris (BsaB) amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.