“A peu de carrer” és el títol de l’exposició que es pot veure, fins al 28 de febrer, al Centre Cívic Urgell. Professors i estudiants d’art, professionals i amateurs vinculats a l’Escola Joso – Centre de Còmic i Arts Visuals mostren algunes de les instantànies que han captat trepitjant la ciutat. Les obres s’han fet amb la tècnica de l'”sketching” o dibuix en viu.

Racons de l’Eixample i d’altres punts de la ciutat omplen aquests dies el vestíbul del Centre Cívic Urgell. Dibuixants vinculats a l’escola de còmic Joso han capturat en les seves llibretes el moviment i la pulsió dels carrers. Josep Maria Polls, dibuixant i professor de Joso, explica que els “professors creuen que és un treball molt útil perquè l’ull s’acostumi a captar coses de forma immediata. Sortir al carrer és una part important dins l’assignatura”.

La capacitat de percebre petits canvis de llum o de situacions és clau per explicar històries a través del dibuix gràfic. Pel dibuixant Alfred Borés, es tracta d’observar perquè “tot allò que tu estàs observant t’ho emportes, se’t queda en la memòria i després ho apliques a l’hora de dibuixar de memòria”. Com li ha passat a la il·lustradora Raquel Ródenas, que explica que “al començament buscava edificis molt espectaculars o coses més emblemàtiques, però ara m’agrada molt trobar els racons estranys”.

En l’exposició “A peu de carrer” hi ha treballs de Sagar Forniés, Alfredo Borés, Pau Ferrando, Abel Carrasco, Alex Ferreiro, Leo Rodríguez i Raquel Ródenas, que es poden veure fins al 28 de febrer al CC Urgell. Joso és una escola especialitzada en còmic, que va fundar l’humorista gràfic Joso el 1982, que s’ha convertit en un referent en la seva especialitat.