La transformació urbana del Besòs es veu perfectament representada amb l’obra de Faigenbaum i Roca. Entre els dos, un fotògraf i un geògraf, han fet un retrat urbà de com ha evolucionat aquesta zona de la ciutat. Es tracta del front marítim oriental de principis del segle XXI, vist des del Besòs cap al centre. L’evolució i els canvis són molt visibles en aquest espai que està representat amb imatges des del 1999 fins al 2007, i exposat de forma cronològica.

platja del Besòs, al barri de la Mina

La mostra arrenca a l’entorn de l’Institut Barri Besòs, l’escola on va treballar Roca i també dels barris del marge dret del riu. L’exposició acaba amb el nou paisatge sorgit després de les obres de la zona del Fòrum de les Cultures i fins la plaça de les Glòries. Tota aquesta àrea de la ciutat s’ha vist transformada amb l’obertura de la Diagonal fins al mar. A la mostra, s’hi pot veure com era el barri de la Mina, una de les platges del Besòs, la silueta de l’àrea de Diagonal Mar en plena construcció i els voltants de les Glòries amb la creació del barri tecnològic del 22@.

Els artistes es coneixen de fa molt de temps. Tots dos van fer recorreguts a peu i van fotografiar el barri del Besòs quan estava en plena transformació. A banda del recull visual, Faigenbaum i Roca van recopilar diaris, revistes i tríptics sobre la transformació de la zona. Tota aquesta documentació també es pot veure a l’exposició, que es pot visitar a partir de dissabte, 4 de novembre, i fins al 4 d’abril del 2018 a la Virreina Centre de la Imatge (la Rambla, 99).

avinguda Diagonal en construcció