El dibuix com a eina per comunicar i per explicar històries. Aquesta és la filosofia d’Urban Sketchers i durant 10 dissabtes un centenar de dibuixants han après amb Manu Ripoll, Mekaeli i Toni Santiago diferents tècniques per aconseguir-ho. Des de com enfocar la mirada a l’hora de dibuixar o com situar els diferents elements en una escena, fins a la captura de moviment i l’ordre de composició o de lectura.
Per Toni Santiago i els altres organitzadors, el taller ha estat molt enriquidor, “veure com avançava cada alumne en les diferents fases del curs, veure com s’han enfrontat a allò que els estàvem suggerint quant a tècniques i enfocament”.
En l’exposició final es pot veure tot el procés i l’evolució dels alumnes al llarg de les 10 setmanes que ha durat el taller, en què han participat gairebé un centenar de dibuixants urbans. A més, també s’hi poden veure obres que són el resultat d’altres trobades que el grup ha realitzat al barri. S’hi exposen un total de 270 dibuixos, que s’estan plantejant recollir en un llibre.
Urban Sketchers Barcelona
Barcelona és pionera en la promoció d’aquesta disciplina i la comunitat de dibuixants urbans ha crescut molt des que es va organitzar l’International Urban Sketching Symposium , l’any 2013. Actualment, el grup Urban Sketchers Barcelona està en procés de convertir-se en associació i ja hi ha 87 persones interessades a formar-ne part .
Quan la comunitat barcelonina va decidir participar en els actes commemoratius del 10è aniversari van pensar en la Barceloneta perquè era un lloc on ja havien fet moltes activitats. Segons Swasky, un dels administradors del grup, “ens va semblar que era un bon lloc, un lloc que s’havia de reivindicar i que ens agradava.”